در این مقاله می خواهیم به بررسی دلایل شکست وب سایت های ایرانی در گوگل و موتورهای جستجو بپردازیم.
فقدان طرح کسب و کار به معنای نبود برنامه و استراتژی منسجم برای راه اندازی و مدیریت یک کسب و کار است. در واقع طرح کسب و کار یک سند استراتژیک است که شامل اهداف، استراتژی ها، ساختار سازمانی، بازاریابی، مالیات، تحقیق و توسعه و سایر جنبه های مرتبط با کسب و کار می باشد.
طرح کسب و کار به کارآفرینان کمک می کند تا بهترین راه حل ها را برای رشد و موفقیت کسب و کار خود بیابند و ریسک ها و چالش های مختلف را تحمل کنند. بنابراین داشتن طرح کسب و کار برای توسعه و رشد پایدار کسب و کار مهم و ضروری است.
طرح کسب و کار چیست؟
طرح کسب و کار یک سند استراتژیک است که شامل جزئیات و استراتژی های مورد نیاز برای شروع و مدیریت کسب و کار است. طرح کسب و کار به کارآفرینان و مدیران کمک می کند تا اهداف و ایده آل های خود را تعریف کنند و برای دستیابی به آنها استراتژی های مناسبی تدوین کنند.
این سند معمولاً شامل موارد زیر است:
خلاصه اجرایی: خلاصه ای از کسب و کار و اهداف، استراتژی ها و مزیت های رقابتی آن.
شرح تجارت: شرح صنعت و بازار هدف، محصولات و خدمات ارائه شده و ساختار سازمانی و قانونی کسب و کار.
تحلیل بازار: بررسی بازار هدف، مشتریان، رقبا، فرصت ها و تهدیدهای موجود در بازار.
استراتژی بازاریابی: استراتژی های جذب و حفظ مشتریان، تبلیغات و توزیع محصول و قیمت گذاری.
برنامه عملیاتی: شرح عملیات و فعالیت های روزانه کسب و کار، منابع انسانی، مدیریت تامین و موجودی، و سایر جنبه های عملیاتی.
برنامه مالی: برآورد درآمد و هزینه، سود و زیان و تجزیه و تحلیل سودآوری، نقدینگی و سرمایه گذاری.
تیم مدیریت: شرح تجربه و تخصص اعضای تیم مدیریت و وظایف آنها.
طرح کسب و کار ابزار بسیار مهمی برای راه اندازی و مدیریت کسب و کار است
فقدان برنامه عمل در کشورهای توسعه نیافته می تواند مشکلات و چالش هایی را به همراه داشته باشد. در واقع طرح کسب و کار ابزار بسیار مهمی برای راه اندازی و مدیریت یک کسب و کار است و در توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال موثر است. در کشورهای توسعه نیافته، فقدان برنامه اقدام ممکن است به مشکلات زیر منجر شود:
فقدان استراتژی و برنامه ریزی: بدون برنامه عمل، شرکت ها به صورت تصادفی و بدون استراتژی عمل می کنند. این مشکل می تواند باعث مشکلات اداری و عدم بهره وری و عدم تمرکز منابع شود.
کمبود منابع مالی: در کشورهای توسعه نیافته ممکن است جذب سرمایه گذاری و منابع مالی برای شرکت ها دشوار باشد. طرح کسب و کار می تواند به جذب منابع مالی به عنوان ابزاری برای نشان دادن جذابیت کسب و کار و توانایی بازگشت سرمایه به سرمایه گذاران کمک کند.
عدم شناخت بازار و رقبا: طرح تجاری شامل تحلیل بازار و تحلیل رقبا است. فقدان این اطلاعات می تواند منجر به عدم انطباق با نیازهای بازار و افزایش ریسک شود.
شکست در ایجاد موفقیت آمیز: طرح کسب و کار به کارآفرینان کمک می کند تا استراتژی های مناسب برای رشد و توسعه کسب و کار خود را بیابند. بدون طرح کسب و کار، احتمال مواجهه با مشکلات و شکست در راه اندازی کسب و کار افزایش می یابد. به طور کلی داشتن طرح کسب و کار در کشورهای توسعه نیافته بسیار مهم است و می تواند به رشد و توسعه پایدار شرکت ها کمک کند.
تمامی سایت های دنیا از نظر کسب درآمد به سه دسته تقسیم می شوند:
1- سایت هایی که هدفشان درآمدزایی مستقیم است (فروش، خدمات، واسطه گری و ...)
2- وب سایت هایی که با هدف بازاریابی ایجاد می شوند و وسیله ای برای افزایش بازار کسب و کار فیزیکی خواهند بود.
3- سایت هایی که قصد هیچ نوع درآمدزایی ندارند و سایت هایی که صرفا با هدف ایجاد دسته بندی یا همگامی با زمان (!) و درج نام دامنه آن در کارت ها و کاتالوگ های آن ایجاد شده اند، می باشند. در این دسته قرار می گیرد.
سایت های دسته اول ممکن است از هر نظر سودآور باشند: فروش مستقیم محصولات یا ارائه خدماتی مانند طراحی سایت یا واسطه گری مانند سایت های حراج یا جذب تبلیغات.
سایت های دسته دوم همیشه با یک شرکت مستقل مرتبط هستند، به عنوان مثال یک سایت دوربین مداربسته بدون شک حاوی یک شرکت یا فروشگاه فیزیکی دوربین مداربسته است که هدف آن جذب مشتری آنلاین است.
اما هدف از ایجاد وب سایت در دنیا چیست؟ همیشه در همه جای دنیا، وب سایت ها قبل از ایجاد هدف برای کسب درآمد هستند. یعنی به نوع وب سایتی که ایجاد می شود فکر کرده اند و به چه دلیل و چه میزان سرمایه آن را تهیه و تبلیغ کنند و بررسی کنند که چقدر سود دارند و چه زمانی به نقطه اوج خواهند رسید. همچنین مواردی که ممکن است در طول زمان تغییر کند و پیشرفت تکنولوژیکی و تغییر بازار چه چالش هایی را به همراه دارد به طور کامل بررسی می شود و به طور خلاصه طرح تجاری آنها یک برنامه کامل و جامع دارند که در این آموزش به صورت ساده و مختصر در مورد آن صحبت خواهیم کرد.
منبع: http://pardeh-apadana.blogfa.com
:: بازدید از این مطلب : 437
|
امتیاز مطلب : 59
|
تعداد امتیازدهندگان : 53
|
مجموع امتیاز : 53